Saturday, June 19, 2010

ABD yönetimi ‘karışık sinyaller’ yolladı

http://www.milliyet.com.tr/Ekonomi/HaberDetay.aspx?aType=HaberDetay&ArticleID=1252393&Date=18.06.2010&Kategori=ekonomi&b=ABD%20yonetimi%20karisik%20sinyaller%20yolladi

Ümit Boyner liderliğindeki TÜSİAD Yönetim Kurulu heyeti dün Washington’da ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton ile görüştü. Boyner, bu görüşmeden önce Brookings isimli düşünce kuruluşunda konuştu

01:48 | 18 Haziran 2010
İLHAN TANIR Washington
MILLIYET
İran’a ambagolar konusunda Türkiye’nin ‘hayır’ oyunu ‘transatlantik ittifağına karşı bir başkaldırı’ olarak tanımlayanBoyner, hayır oyunun sadece Türkiye’nin aktif olarak karşı gelmesi olarak değerlendirilmemesi gerektiğini, ‘ABD’nin de ortaklarına karşı daha dikkatli davranması’ zorunluluğunu ortaya koyduğunu anlattı.
Boyner, şöyle konuştu: “Amerika’nın ambargolar rejimini İran için hazırlarken Rusya ve Çin ile yakından çalıştığı halde Türkiye’nin bu sürecin dışında bırakılmasının, NATO üyesi olan bir müttefiğe karşı yapılmaması gerekirdi. Amerikan yönetiminin İran konusunda karışık sinyaller gönderdiğini belirten Boyner buna örnek olarak Başkan Obama’nın gönderdiği mektuba atıfta bulundu.
Boyner, Türkiye’nin İran ile yaptığı ve daha sonra Amerika tarafından kabul görmeyen Tahran Reaktör Araştırma anlaşmasının da aynı şekilde iki müttefik arasındaki kötü iletişimden kaynakladığını söyledi.

No comments:

Post a Comment